Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: mediafax
Anul şi data apariţiei: 22.11.2010
Tematica: legea învăţământului – predarea limbii române ca a doua limbă
Categoria articolului: ştiri
Pagina (dacă este cazul): 2
Titlul articolului: Comisia elimină prevederea ca Istoria să se studieze în limbile minorităţilor la gimnaziu şi liceu
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.mediafax.ro/social/comisia-elimina-prevederea-ca-istoria-sa-se-studieze-in-limbile-minoritatilor-la-gimnaziu-si-liceu-7738043/



o  Comisia de învăţământ a propus eliminarea din Legea educaţiei a prevederii potrivit căreia, în învăţământul gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor, Istoria şi Geografia se predau în aceste limbi, după programe şcolare şi manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în română. 16:31

Comisia elimină prevederea ca Istoria să se studieze în limbile minorităţilor la gimnaziu şi liceu (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Membrii Comisiei pentru învăţământ din Senat au propus eliminarea din proiectul Legii educaţiei naţionale a prevederii în acest sens, susţin reprezentanţi ai comisiei.

Raportul la proiectul Legii educaţiei naţionale a fost finalizat în cursul serii de duminică şi a fost depus, luni, la Biroul Permanent al Senatului.

Documentul conţine circa o mie de pagini, dintre care circa 432 de pagini conţin amendamente admise, iar 624 de pagini conţin amendamente respinse.

Anunţul oficial privind depunerea raportului va fi făcut, luni, de vicepreşedintele Comisiei, Ecaterina Andronescu, în prezenţa celor şase membri ai comisiei din Opoziţie care au participat la dezbaterea proiectului şi adoptarea raportului, senatorii PSD Dănuţ Prunea, Ioan Mang, Doina Silistru şi senatorii PNL Nicolae Robu şi Cristian Ţopescu.

Fiecare dintre membrii comisiei prezenţi la conferinţa de presă a avut în faţă un cartonaş cu numele, pe fond tricolor şi cu menţiunea "Partidul Şcolii".

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.